Oor piercing

WAT IS EEN ROOK PIERCING?

De rook piercing gaat door het middelste stuk kraakbeen in je oor. Niet door de buitenste plooi met kraakbeen (dan heb je een helix), ook niet door het stukje kraakbeen op het einde van de buitenste plooi (daar zit je daith). Het klinkt ingewikkelder dan het is: soms zegt een beeld meer dan duizend woorden.

WAT IS EEN CONCH PIERCING?

Er is een link tussen die zeeschelp en een conch piercing: de conch wordt namelijk gepiercet midden in je oorschelp. Dit is het diepste stuk van je oor. De conch gaat dus ook door het kraakbeen.

Je hebt een inner conch, outer conch en zelfs een low conch. Alle piercings bevinden zich in de schelp van je oor, maar de inner conch wordt gepiercet in het midden van je schelp. De outer conch zit dicht tegen de buitenrand (maar niet in het kraakbeen van de kromming van je oor, dan spreken we over een helix). Tot slot zit de low conch het laagst in je oorschelp (maar wederom niet in de onderste kromming, want dan heb je een anti-tragus).

Onze eerste regel is: samen naar de plaatsing kijken.

Elk oor is uniek, en daarom is niet elke conch piercing mogelijk. Het kan zijn dat je een inner conch wil, maar dat alleen een outer conch mogelijk is. Als de anatomie van je oor het toelaat, kun je ook voor een dubbele conch kiezen.

Onze piercers doen hun uiterste best om je wens te vervullen, maar ze zijn gespecialiseerd in piercen en moeten dus ook de waarheid zeggen.

Eenmaal je de plaatsing gevonden hebt, zal onze piercer een scherpe piercingnaald lijnrecht doorheen je kraakbeen halen.

Tot slot wordt het juweeltje in je nieuwe piercing gestoken.

Bij kraakbeenpiercings maken we gebruik van een 1,2 mm juweel. Je begint met een langer staafje. Na 6 tot 8 weken keer je terug om te downsizen, oftewel een korter staafje te steken.

Wanneer de conch piercing genezen is, kun je ook een ringetje steken. Een ringetje in de conch wordt een orbital piercing genoemd, maar wederom: een ringetje is niet bij iedereen mogelijk.

WAT IS EEN ROOK PIERCING? De rook piercing gaat door het middelste stuk kraakbeen in je oor. Niet door de buitenste plooi met kraakbeen (dan heb je een helix), ook niet door het stukje kraakbeen op het einde van de buitenste plooi (daar zit je daith). Het klinkt ingewikkelder dan het is: soms zegt een beeld meer dan duizend woorden.…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *